REGIO TEAM ZUID-NEDERLAND Beloften/Elite rijdt de Topcompetitie

REGIO TEAM ZUID-NEDERLAND Beloften/Elite

In navolging van het onlangs opgerichte Regio Team Zuid-Nederland nieuwelingen/junioren is ook het Regio Team Zuid-Nederland Beloften/Elite opgericht.  

Dit met als doel om aan de Topcompetitie 2022 deel te nemen.

Een serie van de meest prestigieuze klassiekers in Nederland te weten Omloop van de Braakman, Ronde van Noord-Holland, Ton Dolmans Trofee, Omloop der Kempen, Ronde van Limburg, Omloop van Valkenswaard en de Eurode Omloop.  

Het Regio Team Zuid-Nederland herbergt 25 renners die lid zijn van  TML Dommelstreek (provincie Noord-Brabant) of van  Wcl Bergklimmers (provincie Limburg), TWC Maaslandster Zuid-Limburg (provincie Limburg), ZRTC Theo Middelkamp (provincie Zeeland).

Vorige week heeft de KNWU de kandidatuur van het Regio Team Zuid-Nederland gehonoreerd en behoort zij tot een selectie groep van 20 wielerteams uit Nederland en Belgie die de vaste deelnemers voor deze competitie vormen.  

De rennersselectie herbergt voldoende kwaliteit en kwantiteit om een rol van betekenis in de Topcompetitie te kunnen spelen. Onderaan dit bericht de volledige lijst met rennersnamen.

De deelname aan de topcompetitie draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de renners en tevens het op gewenst niveau houden van de renners en de verenigingen.

Het Regio Team Zuid-Nederland brengt tevens een ijzersterk begeleidingsteam op de been met de zeer ervaren ploegleiders Michel Stroosnijder, Peter Godde, Joop van Pel, Peter Dekkers, Ron Drent, Roger Verhaegh, John Ramaekers, Harry Beckers en Laurent Didderen.  

Ook op een grote groep mecaniciens en soigneurs kan het Regio Team Zuid-Nederland rekenen te weten: Rick Schouwenaar, Leo Jumelet, Linda Jumelet, Sjaak Stroosnijder, Colinda Stroosnijder, Marc de Groof, Denise de Groof, Robin Verbeek, Mario Pennings, Ankie Smeets en Pieter Moust.

Op 9 april bijt de Omloop van de Braakman de spits af. Daar zullen onze renners voor het eerst namens het Regio Team Zuid-Nederland aan het vertrek staan.

Naast de Topcompetitie nemen bovengenoemde renners ook deel aan de clubcompetitie, U23 Road Series en allerlei klassiekers in binnen- en buitenland.

Rennersselectie 2022:

Sem Achten, Bowen Adriaans, Tijs van de Bemt, Marick Buteijn, Rico van Damme, Sam Errens, Floris Graus, Pieter de Groof, Romano Haan, Daan Honderdors, Jasper Jacobs, Michael de Jong, Job Hesselink, Bas van der Kooij, Tom Mandenmakers, Jurgen Mesu, Pieter van Oirschot, Lars Oreel, Sven Pollaert, Eloy Raas, Jesse Raas, Wouter Salden, Jelke Scholten, Dylan Strik, Juul Thoolen.

TML Dommelstreek -ZRTC Theo Middelkamp – Wcl Bergklimmers – TWC Maaslandster Zuid-Limburg