Ronde van Geldrop bewoners informatie

TML Dommelstreek organiseert de Ronde van Geldrop in 2024 op Koningsdag. Op zaterdag 27 april zijn er verkeersmaatregelen nodig om de veiligheid van de wielrenners, toeschouwers, omwonenden en huisdieren te kunnen waarborgen. Hiervoor vragen we uw begrip en medewerking.

Afgesloten wegen

Tijdens deze editie worden de wedstrijden op parcours gehouden dat vorig jaar ook is gebruikt voor de wegwedstrijden; van de Hertogenlaan via Gildestraat, Diepenvaart, Smuldersstraat, Papenvoort, Hoog Geldrop en Ridderstraat weer naar de Hertogenlaan (de paarse route op het kaartje hieronder). Tijdens de wielerwedstrijden is het parcours afgesloten voor al het verkeer. De afsluiting geldt tijdens de wedstrijden op zaterdag 27 april voor het fietsparcours van 10.00 uur tot 18.00 uur (paarse route).

Tijdens de wedstrijden

Om de veiligheid van de wielrenners en de bewoners te waarborgen zijn tijdens de wedstrijden de volgende verkeersmaatregelen van kracht:

  1. Het parcours is alleen toegankelijk voor de wielrenners, de volgauto en de motards. Overige verkeersdeelnemers zijn niet toegestaan. Uiteraard kunnen voetgangers gebruik blijven maken van de trottoirs. Op een aantal plaatsen is het mogelijk om over te steken onder begeleiding van een vlaggenist.
  2. Hulpdiensten worden wel op het parcours gelaten, hiervoor zal de wedstrijd stil gelegd worden.
  3. Het parcours wordt beveiligd door vlaggenisten, die waarschuwen als de renners er aankomen via fluitsignalen en een rode vlag. Op dat moment is het niet toegestaan om over te steken.
  4. Het parcours wordt afgesloten, onder andere met behulp van dranghekken en borden C1 (rond wit bord met rode rand)
  5. Op diverse plaatsen zijn verkeersregelaars aanwezig, herkenbaar aan een oranje/gele hes. Deze regelaars zijn gecertificeerd en hebben een wettelijke status: u dient hun aanwijzingen op te volgen.
  6. Het is niet toegestaan om auto’s te parkeren op de straten van het parcours, met uitzondering van parkeerhavens.  

Wielrenwedstrijden

Woont u aan of binnen het wielerparours (op het kaartje in het paars aangegeven) dan kunt u op zaterdag 27 april 2023 net voor en tijdens de wedstrijden niet op het parcours komen. Als u toch gebruik wil maken van uw auto dient u deze te parkeren buiten het parcours.

Verder willen we u dringend vragen om op uw kinderen te letten en huisdieren binnen of aangelijnd te houden. Als zij tijdens of tussen de wedstrijden op het parcours komen, kan dit voor grote ongelukken zorgen. Tijdens de wedstrijden is de organisatie te bereiken via de jurywagen in de Hertogenlaan of via dit nummer: 06 46713134

Ontsluiting van de Rielsedijk

Doordat tijdens de wedstrijden Papenvoort gedeeltelijk is afgesloten, is het ook niet mogelijk om via Papenvoort met de auto de Rielsedijk in te rijden. Het is ook verboden om vanaf de Gijzenrooiseweg met de auto de Rielsedijk op de rijden. Via Zomerland zal de Rielsedijk te benaderen zijn, hiervoor zal op het fietspad tijdelijk de paaltjes worden verwijderd.