Wedstrijden Jeugd

Voor je mag deelnemen aan wedstrijden moeten er een paar dingen geregeld zijn. Ten eerste moet je verzet op je fiets kloppen. De eisen hier aan kun je terugvinden op deze pagina.

Licentie

Om deel te kunnen nemen aan KNWU wedstrijden heb je een licentie nodig.

Voor het aanvragen van een eerste licentie moet je inloggen in op de site van de KNWU en vervolgens een digitale foto uploaden. (In de linker zij-balk kan je onder profiel kiezen voor foto uploaden) Deze moet goed gekeurd worden (dit gebeurt meestal de volgende werkdag). Op deze site verschijnt dan naast het KNWU logo de foto.

In de linker zij-balk kan je vervolgens onder Licentie(s) kiezen voor licentie aanvragen. Je krijgt dan binnen een paar dagen een licentie thuis gestuurd.

Transponder

De transponder heb je nodig zodat je elektronisch geregistreerd kan worden als je de streep passeert. Die kun je huren via deze link.

Transponders moeten zijn geactiveerd. Het huren of verlengen van daarvan is niet voldoende, de transponder dient te worden aangesloten aan de computer en met het programmatje Flex Manager voor ProChip FLEX te worden geactiveerd.

Als het goed is wordt deze automatisch binnen enkele dagen bij de KNWU geregistreerd. Als dit niet het geval is kan je het nummer handmatig invoeren op mijn KNWU.

Aanmelden voor wedstrijden

Inschrijven voor wedstrijden op de Nationale kalender doe je via mijn KNWU.

Ki

De wedstrijddag

Zorg dat je op de dag van de wedstrijd op tijd aanwezig bent. ten eerste moet je je rugnummer op gaan halen. Neem daarvoor je licentie-pas mee naar de permanence. Hier krijg je het nummer in bruikleen.

Probeer het parcours nog te verkennen voor je van start moet gaan. Let hierbij wel goed op de aanwijzingen van de organisatie wanneer je wel en niet op de baan kunt.

Kort voor de start is er regelmatig een verzetscontrole.  Hierbij wordt je fiets achteruit door een goot gereden, waarbij de trappers één volledige ronde maken. Zo kan worden bepaald of je verzet correct is.

Dan wordt door loting de volgorde op de startlijn bepaald. En na wat uitleg door de jury van de KNWU zal het startschot worden gegeven en kan er geracet gaan worden. En na de race is het dan tijd om je clubgenoten aan te moedigen die ook nog moeten gaan rijden en eventueel je prijs in ontvangst te nemen.

Vergeet ook niet om je rugnummer weer in te leveren en je licentie terug te ontvangen.

Mylaps

Na de wedstrijd zijn de resultaten terug te vinden op de Mylaps site, die we nog kennen van het aanvragen van de transponder. Log hier in met de gegevens die je hebt gebruikt om de transponder aan te vragen en kijk hoe hard je bent gegaan.

Kwalificatiewedstrijden NK

Om deel te mogen nemen aan het NK wielrennen heeft elke regio een aantal kwalificatiewedstrijden. Door hier aan deel te nemen verzamel je punten.

Welke wedstrijden dit zijn wordt aan het begin van het seizoen gedeeld, zodat je weet op welke wedstrijden je in ieder geval in wil schrijven.

In de kalender op de site worden deze wedstrijden ook opgenomen.

Voor meer info over het NK en de kwalificatiewedstrijden klik hier.