Medewerkers pagina Triathlon Geldrop

Op zaterdagmiddag 8 juli 2023 wordt de 3de editie van de Triathlon Geldrop georganiseerd.

LET OP

VANWEGE DE HITTE STARTEN WE EEN 45 MINUTEN VROEGER

Starttijden zijn nu 8.45 uur, 9.30 uur, 10.10 uur en 10.45 uur.

Alle tijden die hieronder worden genoemd zijn nog niet hierop aangepast. Houd hier rekening mee!

Uitnodiging Vrijwilligers informatie bijeenkomst

Graag willen we jullie uitnodigen voor een korte informatie bijeenkomst. Niet alleen om even (opnieuw) kennis te maken met elkaar maar ook om in grote lijnen de triathlon door te nemen. Wat gaat er gebeuren, wanneer, waar  en wat wordt er van jullie verwacht. Dat maakt het zo veel makkelijker op de dag zelf. Bovendien kunnen we dan op eventuele vragen van jullie ingaan.

Wanneer en waar:

  • Vrijdag 7 juli
  • Van 19.30 uur tot ca. 20.15 uur
  • LOGO accommodatie op het Terrein van de Smelen. Zwembadweg 13, 5663 PL Geldrop.

Het fietsparcours en de posten

Indeling posten

PostNaamStraatKruising
1E.J.J. van HoutertZwembadwegAmroth
2A. BolleJan RaassenswegZwembadweg
3Christian DondersCreijlVan Meijl
4Richard van KlinkenBospadCreijl
5Bas de GroofGenoenhuisBospad
6Willem LindersGenoenhuisThorin
7Peter DekkersPeregrijnGenoenhuis
8Dries StaaksGijzenrooiUilennest
9Jeroen PerdeckGijzenrooiGijzenrooij
10Thijs v.d. HeijdenGenoenhuisYavanna
11Rob van Stratum GroenewegLaan van Tolkien
12Alie KamphuisGroenewegFangorn
13Adriaan BerkhofGroenewegFietspad
14Rogier de GrootGroenewegDe Ganzebloem
15Jurgen AdelaarsHaradpadGroeneweg
16Eva van BeekHaradpadZilverlei
17Lieke BeksHaradpadLaan van Tolkien
18Theo van OschLorienGaladriel
19Luuk Janssen/Baukje UmmelsLorienLegolas
20J.H.C van der BeekZwembadwegOversteek
Controle fietsenMees BerkhofParc Ferme
Controle fietsenRamon setzParc Ferme
MotardKoen Strik
MotardMichiel krijger
Ronde tellerPeter BastingsGijzenrooi
Ronde tellerElise SwinkelsGijzenrooi
CoördinatieMarc de GroofNabij Gijzenrooi
CoördinatieVincent PetersNabij het Zwembad

Melden

Vrijwilligers melden zich op de dag van het evenement bij de tent van de wedstrijdleiding, deze staat op het terrein van zwembad de Smelen. Als door de grote poort gaat bij de parkeerplaats staat deze recht vooruit. De controleurs van de fietsen van de deelnemers melden zich om 8.00 uur. De overige vrijwilligers melden zich voor 9.00 uur, daar krijg je een hesje, fluitje en indien van toepassing een portofoon. Ben je ingedeeld aan het parcours tot en met post 10 of post 20, dan zorg je dat je om 9.30 uur op je post staat. Vanaf 10 uur moeten ook de andere posten bemand zijn. Zorg dat je op tijd bent, dan heb je tijd om je post in te richten. Zorg eerst voor je eigen veiligheid, en zorg ervoor dat je altijd een vluchtweg hebt. Richt je post ook zo in dat je makkelijk voertuigen van het parcours af kunt laten.

Instructie algemeen

Het fietsparcours van de triathlon ligt op de openbare weg. We proberen te zorgen dat de deelnemers zo min mogelijk hinder hebben van overig verkeer. Dus wanneer er deelnemers naderen houd je de weg of fietspad vrij van overig verkeer en waarschuw je omstanders en de volgende parcoursbeveiliger door middel van een fluitsignaal. Je geeft aan de deelnemer aan welke richting het parcous heen gaat in indien noodzakelijk waarschuw je de deelnemers voor gevaarlijke situaties. Tracht het oversteken tussen de deelnemers zo veel mogelijk te voorkomen.

Motards

Voor de eerste deelnemer van iedere serie rijdt een motard. Er wordt gestart in 4 series. Na de allerlaatste deelnemer rijdt er ook een motard om het parcours weer vrij te geven.

Instructie per post

Post Instructie
1Aanwezig vanaf de start tot de laatste deelnemer van iedere serie. Verkeer tegen houden zolang er deelnemers aan komen. Wanneer het verantwoord kan verkeer doorlaten naar het zwembad of sauna.
2Aanwezig vanaf de start tot de laatste deelnemer van iedere serie. Verkeer tegen houden zolang er deelnemers aan komen. Wanneer het verandwoord kan verkeer doorlaten naar de sauna of richting van Meijl/ de bossen.
3Aanwezig vanaf de start tot de laatste deelnemer van iedere serie. Verkeer tegen houden zolang er deelnemers aan komen. Probeer te voorkomen dat er auto’s tegen de richting van de deelnemers in rijden zolang er nog deelnemers aan komen.
4Aanwezig vanaf de start tot de laatste deelnemer van iedere serie. Verkeer tegen houden zolang er deelnemers aan komen. Probeer te voorkomen dat er auto’s tegen de richting van de deelnemers in rijden zolang er nog deelnemers aan komen.
5Aanwezig vanaf de start tot de laatste deelnemer van iedere serie. Verkeer tegen houden zolang er deelnemers aan komen. Probeer te voorkomen dat er fietsen tegen de richting van de deelnemers in rijden zolang er nog deelnemers aan komen. Informeer via de portofoon als deelnemer richting post 6 rijden.
6Aanwezig vanaf de start tot de laatste deelnemer van iedere serie. Verkeer tegen houden zolang er deelnemers aan komen. Houd alle verkeer tegen zodra je door post 5 wordt geinformeerd, deelnemers komen hard vanaf de brug aanrijden.
7Aanwezig vanaf de eerste start. Eventueel verkeer op het fietsparcours toelaten met de rijrichting mee als het verantwoord kan. Wanneer verkeer bestemming Uilennest of de hondencuruses heeft, post 8 via de portofoon informeren.
8Aanwezig vanaf de eerste start. Auto’s die vanaf de parkeerplaats komen altijd met de rijrichting mee laten rijden op een moment dat het verantwoord is en post 10 informeren dat er verkeer van het parcours afgelaten moet worden. Aankomend verkeer dat aankomt en bij het Uilennest moet zijn velig naar de parkeerplaats begeleiden.
9Aanwezig vanaf de eerste start. Fietsers die het parcours op willen fietsen informeren en uiterst rechts laten fietsen.
10Aanwezig vanaf de eerste start. Auto’s die vanaf de parkeerplaats komen altijd met de rijrichting mee laten rijden op een moment dat het verantwoord is en post 10 informeren dat er verkeer van het parcours afgelaten moet worden. Aankomend verkeer dat aankomt en bij het Uilennest moet zijn velig naar de parkeerplaats begeleiden.
11Uiterlijk 10 uur op de post. Op het moment dat er deelnemers aankomen het overige verkeer tegenhouden.
12Uiterlijk 10 uur op de post. Op het moment dat er deelnemers aankomen het overige verkeer tegenhouden.
13Uiterlijk 10 uur op de post. Op het moment dat er deelnemers aankomen het overige verkeer tegenhouden.
14Uiterlijk 10 uur op de post. Op het moment dat er deelnemers aankomen het overige verkeer tegenhouden.
15Uiterlijk 10 uur op de post. Op het moment dat er deelnemers aankomen het overige verkeer tegenhouden en de deelnemers de goede richting sturen wijzen.
16Uiterlijk 10 uur op de post. Op het moment dat er deelnemers aankomen het overige verkeer tegenhouden.
17Uiterlijk 10 uur op de post. Op het moment dat er deelnemers aankomen het overige verkeer tegenhouden.
18Uiterlijk 10 uur op de post. Op het moment dat er deelnemers aankomen het overige verkeer tegenhouden.
19Uiterlijk 10 uur op de post. Op het moment dat er deelnemers aankomen het overige verkeer tegenhouden en de deelnemers de goede richting sturen wijzen.
20Uiterlijk 9.30 uur op de post. Wanneer de gestartte deelnemers de weg opgaan overig verkeer tegen houden en deelnemers die terug komen veilig over laten steken.
Ronde TellersUiterlijk 9.30 uur op de pos.De rondeller tellen de rondes die de deelnemers fietsen. Zij staan aan het begin van het rondje Gijzenrooi en melden de deelnemers wanneer ze de laatste ronde ingaan.
Fiets controleUiterlijk 8 uur aanwezig De fietscontroleurs controleren bij het innemen van de fietsen of deze een werkende rem hebben en deelnemers een passende helm hebben. Ook helpen ze bij het bevestigen van de stickers aan de zadelpen.

Veiligheid!

Waarschuw bij een valpartij altijd de aankomende renners ter bescherming van de gevallen deelnemer(s). Meld het ongeval op de Zello-app, noem hierbij altijd het nummer van jouw post zodat de EHBO snel ter plaatse kan zijn. Blijf aankomende renners waarschuwen en laat de EHBO hun werk doen!

Het noodnummer van Dave is: 06-444 545 80

Communicatie

Voor de interne communicatie maken we gebruik van Zello. Zello is een walkie-talkie (portofoon) app. Die je op de smartphone kan instaleren. Zello is beschikbaar zowel voor Android als voor Apple. Je moet wel even een account aanmaken. Voor de triathlon Geldrop is een kanaal aangemaakt. Om toegang te krijgen kan onderstaande QR code scannend worden of tik op de QR code.

Vergunning

Van de gemeente hebben we een vergunning om dit evenement te organiseren.

Hieronder kan je de vergunning downloaden

Voor het gebruik van de fietspad in de bossen hebben we toestemming van Brabant Water.

Verkeersregelaarsexamen

Op de site https://www.verkeersregelaarsexamen.nl  kan je een account aanmaken als je die nog geen hebt. Om de instructie te volgen en/of om jezelf toe te voegen aan het evenement gebruik je de code: DEELNTriaGeldAYDLQTFYET