In Memoriam – Piet van Doorn

Piet van Doorn is op 94-jarige leeftijd overleden.

Dat komt hard binnen, je verwacht bijna dat iemand die altijd prominent aanwezig was, er ook altijd zal blijven.

Wij spreken zijn naam met eerbied uit. Een groot wielerliefhebber en erelid van onze vereniging heeft stilletjes afscheid van ons genomen. Maar wij zullen deze charmante, eerlijke en betrouwbare gezagsdrager niet gemakkelijk vergeten.

Hij gaf jaren lang leiding aan het district Brabant Zuid-Oost als consul van de KNWU.

Destijds een belangrijk district in Nederland met veel verenigingen en veel organisatoren, een aantal topjuryleden die in de nationale competities acteerden, een groot aantal klassiekers en Piet van Doorn mocht dat allemaal gesmeerd laten verlopen.

Parcoursen keuren, jury’s opstellen, uitslagen en wedstrijdverslagen archiveren en doorgeven naar de KNWU. En dat vele jaren achtereen. Ook moest hij vrederechter zijn en kleine aanvaringen als een dorpsdokter repareren.

Een grote meneer, letterlijk en figuurlijk, die veel respect afdwong en dat dan ook kreeg.

Ook voor onze vereniging was hij een gouden man. Als voorzitter van TML heeft hij de vereniging jarenlang geleid en heeft hij een grote rol gespeeld bij het ontstaan van het paviljoen, de wielerbaan en het opstellen van het huishoudelijk regelement  van TML Dommelstreek. Een man van daden en minder van woorden.

Wij mogen dankbaar zijn dat we zo lang van hem hebben kunnen genieten en we leven mee met Diny en de kinderen, zij zullen hem nóg meer gaan missen dan wij.

Op de foto uit 1972 (25 jaar na de heroprichting van TML na de oorlog) zit Piet uiterst links als voorzitter.