In Memoriam – Toon van Gils, een TML’er in hart en ziel.

Onlangs bereikte ons het droevige bericht dat ons Erelid Toon van Gils op 93 jarige leeftijd is overleden.

Toon is al in de jaren vijftig secretaris geworden van Trap met Lust en is dat tot in de jaren zeventig gebleven. In die periode was Piet van Doorn de voorzitter. Toon was zijn rechter hand en vaak bij en tussen de renners te vinden. Midden jaren 70 is hij nog even interim-voorzitter geweest, maar Toon regelde liever de zaken achter de schermen. Zo was hij een vaste waarde in de organisatie van de Ronde van Geldrop, hij haalde geld op bij de middenstand van Geldrop en legde (prof)renners vast. Ook was hij de man achter de Avondfietsvijfdaagse en voor de realisatie van het clubpaviljoen en het wielerparcours aan de Kervel heeft Toon vele inspanningen verricht. Naast zijn activiteiten voor Trap Met Lust was Toon ook jurylid bij de KNWU en nauw betrokken bij het jeugdkamp in Griendtsveen.

In 1989 ontving Toon tijdens de receptie ter gelegenheid van de 50e Ronde Van Geldrop de eremedaille in zilver verbonden aan de Orde van Oranje Nassau. Toon had zijn administratie keurig op orde en maakte altijd aantekeningen die in de jaren 90 weer de basis legde voor het prachtige jubileumboek ter gelegenheid van 75 jaar Trap Met Lust.

Wij danken Toon voor zijn tomeloze inzet voor de vereniging in al die jaren en wensen de familie van Gils veel sterkte.

Bestuur TML Dommelstreek