In Memoriam – Riny Verberne

tijdens de verenigingspresentatie 2017 werd Riny benoemd tot “Lid van Verdienste”

Riny Verberne, een man met een groot hart voor de Club.

Mijn eerste herinnering aan Riny moet zijn geweest tijdens de Ronde van Nuenen in 2010. Wij gingen als gezin meehelpen tijdens het evenement. Onze jongens gingen programma boekjes verkopen en kregen als ze goed hun best hebben gedaan een ijsco van Riny.

Twee jaar later werd me gevraagd of ik aan wilde sluiten bij het bestuur. Het bestuur was op dat moment onderbezet en van armoe had Riny het penningmeesterschap overgenomen.

Eenmaal bij het bestuur aangeschoven zag ik dat Riny een drijvende kracht was in het bestuur. Riny had altijd een briefje met puntjes die buiten de agenda om ook nog even aan bod moesten komen. Riny was de oudgediende in het bestuur en ondanks dat hij geen enkel belang meer in de club had, want zijn zoon was al lang uitgefietst, was hij nog altijd erg betrokken.

Riny was altijd positief en stond open voor nieuwe ideeën, maar was ook wel kritisch om te voorkomen dat gemaakte fouten zich herhaalden. Riny was gedreven en kwam altijd zijn afspraken na.

Was dan alles perfect aan Riny? …..Nee, natuurlijk niet. Riny kon bijvoorbeeld in zijn enthousiasme wel eens ondoordachte berichten op Facebook plaatsen. Zo herinner ik me een keer dat hij het programma van het jeugdkamp, dat nog geheim was, op Facebook plaatste.

Ook toen Riny al ziek was bleef hij zich inzetten voor de club. Hij is vorig jaar pas afgetreden als bestuurslid, toen hij zeker wist dat er een goede opvolger was. En dit voorjaar sloot hij weer aan bij de commissie voor de viering voor ons 100 jarig jubileum van komend jaar.

Helaas kan je dat niet meer meemaken, maar we zullen aan je denken. Het is mede dankzij jou dat we dit mooie jubileum mogen halen. Namens de hele vereniging wil ik je daarvoor hartelijk danken.

Marc de Groof
Voorzitter TML Dommelstreek