Ronde van Geldrop gaat terug naar Zesgehuchten

Geldrop, 15 februari 2018- Vanwege de herinrichting van de Korte Kerkstraat in het centrum van Geldrop was de organisatie van de Ronde van Geldrop genoodzaakt om uit te zien naar een ander parcours. Verschillende opties zijn de revue gepasseerd, maar over de route die we nu voor ogen hebben waren we het snel eens.

Terug naar Zesgehuchten: De Ronde van Geldrop werd in 1948 voor de eerste keer gereden in en rond de Heggestraat. Toen werd er nog gestreden om de Grote Prijs Serva. Van 1958 tot en met 1970 werd er op Zesgehuchten gereden, de Col van Zesgehuchten moest worden bedwongen. Op de spoordijk was een losplaats van de NS met heuse kasseien. Helaas is deze nu niet meer begaanbaar, maar we hebben toch een mooie uitdagend parcours gevonden waar mooie wedstrijden door de Nieuwelingen, Junioren, Nieuwelingen meisjes/Junioren dames en Amateurs op gereden gaan worden.

Parcours: Op 29 april wordt er gereden op het 1,9 km lange parcours, de start zal zijn op Papenvoort voor de kerk en vervolgens rijden de renners via de Smulderstraat, Diepenvaart, Gildestraat, Hertogenlaan, Jonkerstraat en Hoog Geldrop terug naar Papenvoort. De route is zodanig gekozen dat er zo min mogelijk mensen overlast zullen hebben van het evenement.

TML Dommelstreek: De organiserende vereniging TML Dommelstreek heeft ook wortels op Zesgehuchten, in 1919 is de Trap Met Lust namelijk in het café van Mathijs van den Hurk op Hoog Geldrop opgericht en het heeft er nog jaren thuishaven gehad.

Het organisatiecomité gaat vanaf nu enthousiast aan de slag om alles op tijd geregeld te krijgen. De wedstrijden zijn aangemeld bij de KNWU, de vergunning is bij de gemeente aangevraagd en sponsoren worden geworven. Wij hebben er in ieder geval al heel veel zin in. Met vragen aangaande het evenement kunt u mailen naar rvg@tmldommelstreek.nl of per telefoon 06-46713134.

https://www.tmldommelstreek.nl/rondevangeldrop