Uitslag TML Dommelstreekrenners in de Van Zelst Jeugdronde van Geldrop

De wedstrijden kwamen vandaag wat moeizaam op gang, de EHBO was te laat en dan kan en mag je niet starten, iets wat ietsjes later niet heel erg was, want het begon te regen en te onweren, dan mag er toch niemand op de weg! Toen cat. 1 uiteindelijk starten, spetterde het nog wat na. Eva en Rens stonden aan de start, ze fietste heel de wedstrijd samen met nog een jongetje, maar die ging er aan het einde er vandoor! Rens reed toen helaas lek! Eva gaf in de laatste ronde gas en klopte die jongen op de finishlijn!! Wauw!

In cat. 3 was Luka aan de beurt. Hij fietste zijn rondjes in zijn eentje, diep gebogen over zijn stuur. Goed gedaan jongen!
Tijdens cat. 4 hield het zachtjes regenen op! Vanuit de start zaten ze er alle drie bij de kopgroep, Ramón en Dirk voorin en Niels meer achterin. De bochten werden voorzichtig genomen. De jongens reden aanvallend en alert. Bij de eindsprint was Ramón de enige van de drie die zich op het podium reed! En werkelijk waar, de jongens waren door en door nat! En toen ging de zon schijnen en was het over met de regen!

Na de pauze, waarin de ploeg van Bayeux werd gepresenteerd, zie daarvoor de FB pagina van Fakkelestafette Bayeux-Eindhoven 14-18 september, was cat. 5, Lieve en Siem, Lieve hield de snelheid van de kopgroep niet bij, ze reed haar rondjes veel alleen. Siem zat tot 5 rondes voor het einde in de kopgroep. Op aanwijzing van zijn grote fanclub, schoof hij netjes meerdere keren plaatsjes naar voren. Maar zoals ik al schreef, 5 rondes voor het einde was het op, hij ging rechtop zitten dronk wat en boog toen weer over zijn stuur om zijn wedstrijd netjes uit te rijden!

Bas was in cat. 6 nog in de vakantiemodus! Hij fietste als een toerist rond! Ene laatste werd hij, de volgende keer kan je beter jongen!
In de laatste cat. was Thijs en Ruben aan de buurt, Thijs fietste verrekes goed, in de kopgroep! Hij liet zich wel veel naar achteren drukken. En ook bij Thijs ging een paar rondes voor het einde iets te vroeg het licht uit, jammer. Ruben fietste een stuk achter de kopgroep met 2 andere jongens, hij fietste veel voorop in dit groepje, deed dus veel kopwerk, daar wordt je sterker van! Goed gedaan.
Onze mooie rondemiss was Fleur vandaag, Pieter hielp haar met de bekers en bloemen uitdelen. Mooie samenwerking.
Vandaag gingen er 2 bekers mee naar huis, gewonnen door Eva en Ramón en die ook met de bloemen! Gefeliciteerd! Allemaal gefeliciteerd!

Cat. 1. Eva van Beek 5, Rens Braspenning 8.
Cat. 3. Luca van Mourik 11.
Cat. 4. Ramón Setz 3, Dirk de Groof 8, Niels Janssen 9.
Cat. 5. Siem van Rijsbergen 13, Lieve Sanders 14.
Cat. 6. Bas de Groof 20.
Cat. 7. Thijs van Beek 11, Ruben van Wijk 16.