Facebook

3 days ago

TML Dommelstreek
Piet van Doorn is op 94-jarige leeftijd overleden.Dat komt hard binnen, je verwacht bijna dat iemand die altijd prominent aanwezig was, er ook altijd zal blijven.Wij spreken zijn naam met eerbied uit. Een groot wielerliefhebber en erelid van onze vereniging heeft stilletjes afscheid van ons genomen. Maar wij zullen deze charmante, eerlijke en betrouwbare gezagsdrager niet gemakkelijk vergeten.Hij gaf jaren lang leiding aan het district Brabant Zuid-Oost als consul van de KNWU.Destijds een belangrijk district in Nederland met veel verenigingen en veel organisatoren, een aantal topjuryleden die in de nationale competities acteerden, een groot aantal klassiekers en Piet van Doorn mocht dat allemaal gesmeerd laten verlopen.Parcoursen keuren, jury’s opstellen, uitslagen en wedstrijdverslagen archiveren en doorgeven naar de KNWU. En dat vele jaren achtereen. Ook moest hij vrederechter zijn en kleine aanvaringen als een dorpsdokter repareren.Een grote meneer, letterlijk en figuurlijk, die veel respect afdwong en dat dan ook kreeg.Ook voor onze vereniging was hij een gouden man. Als voorzitter van TML heeft hij de vereniging jarenlang geleid en heeft hij een grote rol gespeeld bij het ontstaan van het paviljoen, de wielerbaan en het opstellen van het huishoudelijk regelement van TML Dommelstreek. Een man van daden en minder van woorden.Wij mogen dankbaar zijn dat we zo lang van hem hebben kunnen genieten en we leven mee met Diny en de kinderen, zij zullen hem nóg meer gaan missen dan wij.Op de foto uit 1972 (25 jaar na de heroprichting van TML na de oorlog) zit Piet uiterst links als voorzitter. ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook

4 days ago

Uitslag TML Dommelstreekrenners in het Jeugd Kasseiencriterium in Eijsden op zondag 28 april.Kasseien en flinke wind! Ondanks de omstandigheden toch allemaal een hele fijne koers gereden!Bij de eerste categorie stonden Freke en Maud aan de start, de meisjes reden eerst een stukje samen. In de 2e ronde nam Maud voorsprong en werd 10e en knap resultaat: 3e meisje! Freke ging in de laatste ronde ook nog een mooi duel aan en was trots op de spannende sprint die Jayden won. Freke werd hiermee 12e.In cat. 3. was Wiebe deze week vanuit TML de enige renner. Helaas moest Wiebe de kopgroep na een rondje laten gaan, maar reed daarna toch een fijne eigen wedstrijd. Als hij had aan kunnen pikken bij wat achteropkomende renners had een top 10 er in gezeten, nu was er 12e plaats.Categorie 1:Maud van Aubel 10.Freke Janssen 12.Categorie 3:Wiebe Janssen 12. ... Bekijk meerZie minder

5 days ago

Uitslag TML Dommelstreekrenners in De 82e John Vermeulen Fietsen Ronde van Geldrop op Koningsdag 27 april op Zesgehuchten.Onze eigen wielerronde, dus al vroeg was de opbouwploeg bezig, in de regen, om alles voor de eerste wedstrijd, nieuwelingen meisjes en junioren dames, klaar te hebben. Laura stond daar aan de start. Met haar nog vele Canadese en Amerikaanse rensters en die trokken vanuit de start hard door. Laura reed in een groepje een mooie wedstrijd, haar supporters moedigde haar flink aan vanaf de kant.Thomas starten bij de nieuwelingen, meteen vanuit de start ging het voor Thomas te hard, hij werd gedubbeld maar hij reed heel de wedstrijd netjes uit, top!Quint en Bram waren bij de junioren aan de beurt, Quint was zo gemotiveerd om in de eigen ronde een goede uitslag te rijden, dat hij meteen volop in de aanval ging. Solo reed hij een enkele rondes op kop. Nadat hij weer opgepikt was door het peloton bleef hij alert rijden met resultaat, hij kwam daar uiteindelijk mee in een kopgroep van 4. En dat was een succesvolle groep, ze bouwde de voorsprong tot wel 2 minuten op het peloton! Hij kwam in de finalesprint net te kort voor het podium, maar heeft wel de leidersprijs gewonnen, hij had de meeste punten bij de tussensprints verzameld, gefeliciteerd! Bram was toen al gefinisht, alle gedubbelde werden enkele rondes voor het einde uit koers gehaald. Bram heeft voor een grote supportersschare een nette wedstrijd gereden.Bij de laatste wedstrijd werd het startschot/bel door onze hoofdsponsor van de Ronde John Vermeulen gegeven. Het was de eerste wedstrijd voor Miguel in de kleuren van TML Dommelstreek, maar wat ontzettend balen, nog bij het inrijden reed hij lek. En dat was niet meer verhelpen voor de start. Jammer! Ramón was ook heerlijk gemotiveerd als plaatselijke favoriet in zijn eigen woonplaats een goede wedstrijd te rijden. En dat dat is gelukt hebben de toeschouwers gezien! Ramón reed mooi voor in het peloton mee, zo zat hij goed toen er een kopgroep weg reed, met zes man bouwde ze ronde naar ronde naar een indrukwekkende voorsprong van 1 minuut en 20 seconden. In de eindsprint sprintte Ramón naar een zesde plek en dit als belofte tussen de elite en amateurs, dit een hele nette prestatie!Nadat de laatste renner over de finish was gekomen kon het afbreken van het parcours beginnen. Een half uur later was er op Zesgehuchten niet meer te zien dat er wielrenners de weg voor een dag hadden overgenomen, de weg was weer voor iedereen open. Terugkijkend was het weer een mooie wielerdag, dank aan de vrijwilligers, renners, jury en toeschouwers die dit mogelijk hebben gemaakt. De dag werd afgesloten op het terras bij de frietzaak, voor alle vrijwilligers was er een lekker frietje als dank. Dank je wel!!Nieuwelingen/junioren (v):Laura Kik 31. (Nieuweling)Nieuwelingen:Thomas Staaks 26.Junioren:Quint Meuwese 4.Bram langenhuijsen 19.Belofte/Elite/Amateurs:Ramón Setz 6.Miguel de Waal DNS.Foto’s: De FotoGroof ... Bekijk meerZie minder