Volwassenen

Je hebt een racefiets en maakt regelmatig een rondje voor jezelf. Je hebt er plezier in en dat wil je delen. Optrekken met mannen en vrouwen die dezelfde passie delen als jij en je zoekt een beetje competitie.

Dan ben je bij onze vereniging aan het juiste adres. Je kunt vrijblijvend een keer meetrainen met onze groep, waar iedereen vanaf 15 jaar mee rijdt. Deze trainingen worden verzorgd door Frans van Diepen en Peter Dekkers. Je kan rekenen op twee zeer ervaren trainers die snel een inschatting kunnen maken van jouw persoonlijke niveau en daarop instructies zullen geven tijdens de groepstraining, maar je ook kunnen adviseren hoe je de individuele trainingen het beste in kunt vullen.

Trainen

In het voorjaar vertrekken we elke zaterdag en zondag om 9:30 vanaf het clubhuis aan de Kervel 10. Wanneer zomertijd weer is in gegaan, stoppen de trainingen in het weekend en wordt er elke dinsdag- en donderdag avond gezamenlijk getraind. We vertrekken dan om 18:30. Het dragen van een valhelm is verplicht bij deelname aan een clubtraining.

Wedstrijden

De renners bij TML Dommelstreek rijden verschillende soorten wedstrijden. Regionale wedstrijden, die in het begin van het seizoen veel in het weekend worden gehouden en in de zomer regelmatig op een doordeweekse avond georganiseerd worden. Er zijn in deze vorm diverse wedstrijden die een prettig instap niveau hebben. Daarnaast zijn er de nationale criteriums die van maart tot en met september door heel Nederland individueel gereden worden.

Ook  gaan we regelmatig als groep naar een omloop in België. De parcours- en wedstrijdafstanden zijn daar iets langer.

Een leuke link voor de startende wedstrijdrijder.

Lidmaatschap KNWU

Wanneer je actief lid wordt bij TML Dommelstreek, wordt je ook basislid van de KNWU. Hier kun je ook een wedstrijdlicentie aanvragen. Als eerste zijn de wedstrijd categorieën ingedeeld op leeftijd, maar vanaf 19 jaar kun je ook een prestatie niveau kiezen.

Om een licentie aan te kunnen vragen is een sportkeuring verplicht!

Categorieën

De KNWU kent verschillende vormen voor wedstrijdlicenties voor verschillende categorieën. Hieronder staan de leeftijdscategorieën genoemd. Een wedstrijdlicentie is geldig van 1 januari tot en met 31 december.

Jeugd categorie 1 t/m 7

Vanaf 8 jaar tot 1 januari van het jaar waarin de renner 15 wordt.  Over deze categorie vind je meer informatie op de jeugd pagina.

Nieuwelingen en Nieuweling-meisjes

Vanaf 1 januari van het jaar waarin zij 15 worden t/m 31 december van het jaar waarin de renner 16 wordt. Criteriums zijn 40 km lang, klassiekers / grote omlopen 80 km.

Junioren en Junior-vrouwen

Vanaf 1 januari van het jaar waarin zij 17 worden t/m 31 december van het jaar waarin de renner 18 wordt. Criteriums zijn 60 km lang, grote omlopen 80km, klassiekers 120 km

Beloften (mannen)

Vanaf 1 januari van het jaar waarin zij 19 worden t/m 31 december van het jaar waarin de renner 22 wordt. Deze categorie rijdt meestal samen met de elite – mannen. Enkele klassiekers, het districtskampioenschap en nederlands kampioenschap worden voor deze categorie apart georganiseerd. Criteriums zijn 80 tot 100 km lang, grote omlopen 80-120km en klassiekers hebben een afstand van 160-180 kilometer.

Elite-vrouwen, beloften en amateurs

Vanaf 1 januari van het jaar waarin de renster 19 wordt. Meestal rijden deze 3 categorien samen. Er wordt een club competitie van een aantal klassiekers en diverse criteriums speciaal georganiseerd voor elite vrouwen die geen lid zijn van een internationale ploeg. Tijdens regionale koersen kunnen vrouwen  en mannen in dezelfde wedstrijd starten.

Mannen Amateurs en Sportklasse

Vanaf 1 januari van het jaar waarin de renner 19 wordt. De sportklasse is een instap categorie met criteriums van 40 kilometer. Ook wordt er een enkele klassieker van 80 km gereden.

De amateurs rijden criteriums van 60 kilometer, omlopen van 80 kilometer en klassiekers van 120 kilometer. In sommige wedstrijden kunnen zij samen met de elite starten.

Elite met contract en Elite-mannen (Elite zonder contract)

Vanaf 1 januari van het jaar waarin de renner 23 wordt.Elite met contract  zijn beter bekend als de profs. Zij zijn wel lid van een vereniging maar rijden hun wedstrijden voor een internationaal team.

Elite renners zonder contract rijden net als de beloften criteriums van 80 tot 100 kilometer, omlopen van 80-120 kilometer en klassiekers van 160 km (clubcompetitie) tot 200 km (internationaal). Voor deze categorie kunnen klassiekers alleen in teamverband gestart worden. Op dit moment hebben we bij onze vereniging helaas te weinig elite renners om ons daar voor in te schrijven.

Met, maar ook zonder licentie kunnen er wedstrijden gereden worden.

Interclubwedstrijden

Aan het begin van het seizoen wordt er door leden van TML Dommelstreek deelgenomen aan de interclubcompetitie bij TWC de Kempen in Dommelen. Deze wedstrijden op zaterdag vervangen dan de ochtendtraining.

Voor meer informatie en inschrijven, bezoek hun site.

Woensdagavond competitie

Verschillende renners van TML Dommelstreek nemen ook deel aan de woensdagavond competitie.

Bezoek deze site voor meer info.

KNWU wedstrijden

Dit zijn de reguliere wedstrijden waar een KNWU licentie voor noodzakelijk is. Kijk op de KNWU site voor het volledige overzicht en om in te schrijven.