Handbikers info Ronde van Geldrop 2023

Wedstrijd

Op Koningsdag, donderdag 27 april starten we onze wedstrijddag met een wedstrijd voor handbikers. De wedstrijd wordt gehouden voor 5 verschillende categorieën, namelijk Heren: H1&2, H3, H4 en H5/open en vrouwen: W1/4 en W5/open.

Inschrijven

Inschrijvingen voor de hanbike wedstrijden verlopen via de site van de KNWU. Wanneer je nog geen account hebt bij de KNWU kan je jezelf gratis registreren. Voor KNWU licentiehouders is deelname aan de wedstrijd gratis. Wanneer aanmelden via de KNWU niet lukt kan je ook aanmelden via de mail op secretariaat@tmldommelstreek.nl

Kosten

Deelname aan de wedstrijd voor de handbikers is gratis. Er zij echter mogelijk wel bijkomende kosten. Wanneer je niet in het bezit bent van een wedstrijdlicentie betaal je € 2,- voor een daglicentie, dit is nodig voor de verzekering. Verder worden KNWU wedstrijden met een transponder gereden. Wanneer je zelf geen transponder hebt kan je die van de KNWU huren voor € 10,-.

Parcours

Voor jullie wedstrijd hebben we een speciaal parcours uitgezocht van 1600 meter met een goed begaanbaar wegdek en een minimum aan obstakels. Op onderstaand kaartje ziet u in het groen het parcours voor de handbike wedstrijd en in het paars het parcours voor de overige wedstrijden. De Start/finish is op de Hertogenlaan ter hoogte van Pastoor Van Hooffstraat, het parcours volgt de Hertogenlaan via Tournooiveld terug naar de Hertogenlaan.

Starttijd

De wedstrijd om 10 uur en duurt 1 uur en één ronde voor alle categoriën.

Parkeren

Er is parkeergelegenheid

  • P 1 = op het kerkplein aan Papenvoort
  • P 2 = in de Pastoor van Hooffstaat
  • P 3 = Hertogenlaan

Om 11.30 uur begint de wedstrijd van de Nieuwelingen en Junioren meisjes. Deze wordt gereden op het paarse parcours. P 1 en P2 zullen hierdoor worden ingesloten. Waarschijnlijk kunnen auto’s van daar pas ca. 12:40 uur over het parcours geleid worden. Als u persé eerder weg wilt kunt u op P 3 parkeren, maar het aantal plaatsen daar is beperkt.

Sanitair

We maken gebruik van de kleedkamers en douche van de St. Jozefschool deze is te bereiken vanaf de Diepenvaart (eenrichtingsverkeer). De kleedkamer en douche is rolstoel toegankelijk. Er is voorzien in een douche stoel. Er is daar echter een normaal toilet. Er zal een mindervalide toilet worden geplaatst aan de Pastoor van Hooffstraat.

Permanence

In tegenstelling tot wat op de KNWU site vermeld staat zullen de rugnummer (helmstickers) verstrekt worden v.a. 9.00 uur in de tent nabij de start finish. Hiertoe is besloten in verband met de toegankelijkheid.

Wedstrijd

De wedstrijd zal verreden worden onder het regelement van de KNWU. Deze zijn vastgelegd in de jaarlijkse besluiten. Jaarlijkse_Besluiten_2023.pdf (helpjuice.com) Er wordt met transponders gereden. Als u deze niet in bezit heeft kunt u deze van de KNWU ter plekke huren.