Bewonersbrief Ronde van Geldrop 2018

Betreft: Bericht aan bewoners rond parcours Olav Ronde van Geldrop 2018

Beste bewoners, zoals u waarschijnlijk al vernomen heeft in diverse lokale media organiseert Wielervereniging Trap met Lust Dommelstreek op Zondag 29 april voor de 78ste keer de Ronde van Geldrop. Voorgaande edities maakten gebruik van een stratenparcours in het centrum van Geldrop, maar dat is door de herinrichting van de Korte Kerkstraat niet meer mogelijk. Daarom zijn we met de Ronde van Geldrop teruggekeerd naar Zesgehuchten. We hebben bij de Gemeente Geldrop-Mierlo vergunning aangevraagd voor deze ronde en geregistreerd onder nummer 20180153.

Het parcours is 2 kilometer lang en loopt vanaf de start aan  de Hertogenlaan via de Gildestraat, Diepe Vaart, Smuldersstraat, Papenvoort, Hoog Geldrop en Jonkerstaat terug naar de start/finish aan de Hertogenlaan ter hoogte van de Pastoor van Hooffstraat.

Op de dag van de wedstrijden, die duren vanaf 10:00 uur tot 18:00 uur is het parcours in gebruik door de wielrenners en volgauto’s. Om de veiligheid van de wielrenners en de bewoners te waarborgen zijn de volgende verkeersmaatregelen van kracht:

  1. Het parcours is alleen toegankelijk voor de wielrenners en de volgauto’s, overige verkeersdeelnemers zijn niet toegestaan. Uiteraard kunnen voetgangers gebruik blijven maken van de trottoirs. Op een aantal plaatsen is het mogelijk om over te steken onder begeleiding van een vlaggenist. (herkenbaar op de plattegrond).
  2. Het parcours wordt beveiligd door vlaggenisten die waarschuwen als de renners er aankomen via fluitsignalen en een rode vlag. Op dat moment is het niet toegestaan om over te steken.
  3. Het parcours wordt afgesloten, onder andere via dranghekken en borden C1 (rond wit bord met rode rand)
  4. Op diverse plaatsen (herkenbaar op de plattegrond) zijn verkeersregelaars aanwezig, herkenbaar aan een oranje/gele hes. Deze regelaars zijn gecertificeerd en hebben een wettelijke status: u dient hun aanwijzingen op te volgen
  5. Het is niet toegestaan om auto’s te parkeren op de straten van het parcours, met uitzondering van parkeerhavens.

Dit betekent dus voor de bewoners aan het parcours dat ze op 29 april niet met hun auto of ander motorvoertuig op het parcours kunnen komen tussen 10 uur en 18 uur. Als ze toch gebruik willen maken van hun auto dienen ze hun deze te parkeren buiten het parcours. Dit geldt ook voor bewoners van de straten die binnen het parcours liggen of die door het parcours worden afgesloten:  Gildestraat inclusief Josephinehof, Harrie van Vlerkenstraat, Gravenstraat, Ridderstraat, Zuideinde, Oosteinde, Genoenhuizerweg tot aan Gijzenrooiseweg.

Wij doen verder een dringend beroep op u om op uw kinderen te letten en huisdieren binnen of aangelijnd te houden. Wanneer zij tijdens of tussen de wedstrijden op het parcours komen, kan dit voor grote ongelukken zorgen. Tijdens de wedstrijden is de organisatie te bereiken via de jurywagen in de Hertogenlaan of via dit nummer: 06 46713134

Plattegrond Bewonersbrief