Ronde van Geldrop op 24 april

Na twee jaar van afwezigheid wordt dit jaar voor wielrenners in diverse categorieën en alle wielerliefhebbers  eindelijk weer de Ronde van Geldrop georganiseerd.

De straten van Zesgehuchten zijn ook deze editie weer het decor van een waar wielerspektakel.

Deze editie begint het programma om 11 uur met de wedstrijd voor Nieuwelingen meisjes en Junioren dames. Deze zullen strijden in een wedstrijd over 40 kilmeter. Voor de organiserende vereniging TML Dommelstreek zullen Junior Lieke Beks uit Heeze en Nieuweling Eva van Beek die voorbij haar eigen deur komt tijdens de wedstrijd uit komen.

Aansluitend is het de beurt aan de jongens. Om 12:15 uur de nieuwelingen waar Jelle Peters en Quint Meuese uit Eindhoven, Mees Berkhof uit Nuenen en Bram Langenhuizen uit Heeze in de kleuren van TML Dommelstreek zullen fietsen.

Om 13:30 uur is het de beurt aan de Junioren om zich met elkaar te meten.

Rond 15:15 uur zullen de Elite en Belofte renners starten voor een wedstrijd over 80 kilometer. Van de organiserende vereniging staat zowel Eliterenner Pieter van Oirschot uit Best, die de vorige editie van deze wedstrijd won als Belofterenner, als Pieter de Groof uit Heeze die tijdens de vorige editie nog op de eerste plaats bij de Junioren eindigde aan de finish. Zij zullen hard moeten strijden om hun favorietenrol waar te maken, want alle 100 startplaatsen zijn al vergeven op het moment van dit schrijven.

Belisol Kempenklassement

Vanwege het 25-jarig jubileum van het Belisol Kempenklassement rijden dit jaar alle categorieën wielrenners om de fel begeerde blauwe truien. Voor de Nieuwelingen meisjes en Junioren vrouwen is dit helaas de enige wedstrijd in dit klassement. Voor de Nieuwelingen zijn er 5 wedstrijden en de Junioren 4 wedstrijden in dit klassement. Voor de Elite en Belofte renners is dit de tweede uit een reeks van 13 wedstrijden in dit klassement. Alles is dus nog mogelijk en er zal waarschijnlijk dus volop strijd zijn.

De organisatie dankt alle sponsoren van het evenement en de vereniging voor de steun en het vertrouwen. Verder dankt de organisatie alvast alle omwonenden en vrijwilligers voor hun medewerking en inzet. Meer lezen.