Regioteam Zuid Nederland

Met ingang van het wielerseizoen 2022 hebben maar liefst 6 wielerverenigingen de handen ineen geslagen en vormen voor de categorieën nieuwelingen en junioren gezamenlijk het Regioteam Zuid-Nederland.

TML Dommelstreek en RSC De Zuidwesthoek (provincie Noord-Brabant) en Wcl Bergklimmers, TWC Maaslandster Zuid-Limburg (provincie Limburg), ZRTC Theo Middelkamp en WV Zeeuws-Vlaanderen (provincie Zeeland) zorgen samen voor een unieke en professionele samenwerking die geheel Zuid-Nederland beslaat.

Door het koppelen van verschillende reeds bestaande samenwerkingsverbanden ontstaat een organisatie met een sterk rennerscollectief. De begeleiding wordt onder meer ingevuld door ervaren en deskundige bekende oud-renners met naam en faam die de jonge renners op een hoger niveau kunnen brengen. Heddy Nieuwdorp, Werner Joosten, Ad Polak, Cas Hochstenbach,  Peter Dekkers, Marc de Groof, Stan Bertram en Laura Poulissen staan hier voor in.

Het Regioteam Zuid-Nederland heeft al haar afzonderlijke dan wel gezamenlijke contacten met allerlei organisaties samengevoegd en zorgt er hierdoor voor dat alle renners van de diverse verenigingen de ruimte krijgen om hun wielerdromen waar te maken.

Alle grote Topwedstrijden in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland staan op het wedstrijdprogramma en voor het merendeel hiervan is inmiddels startrecht verkregen.

Onze renners mogen dan ook verwacht worden in onder andere de 3-daagse van Axel, de Ronde van Vlaanderen, Kuurne-Brussel-Kuurne, Ster van Zuid-Limburg, Omloop van Yerseke, E3 Binckbank Classic, Menen-Kemmel-Menen,  GP Bob Jungels, Tour de Himmelfart, Tour de la Basse Meuse, Triptique Ardennais, Omloop van Borssele, Grote Prijs Frankfurt, Sauerland klimclassic,  alle Topcompetitie wedstrijden in Nederland,  plus open klassiekers in Nederland en in het buitenland.

Het Regioteam Zuid-Nederland zal ter voorbereiding op het nieuwe wielerseizoen 2022 verschillende trainingsweekeinden beleggen en ook regelmatig gezamenlijke trainingen afwerken.

Het Regioteam Zuid-Nederland bewerkstelligt middels deze samenwerking een fantastisch en hoogwaardig wedstrijdprogramma en kan zich hierdoor meten met de beste wielerteams van Nederland en België. Hierdoor blijft de continuïteit van de verenigingen gewaarborgd en kunnen de renners hun eigen vereniging trouw blijven en in eigen omgeving blijven trainen.

Verder kunnen 2e jaars junioren hierdoor binnen hun eigen clubomgeving doorstromen naar de beloften/elite categorie gezien de 2 actieve samenwerkingsverbanden op dit niveau te weten; Wcl Bergklimmers – TWC Maaslandster (Limburg) en ZRTC Theo Middelkamp – TML Dommelstreek (Zeeland/Noord-Brabant). Voor deze combinatieteams is ook een uitdagend wedstrijdprogramma samengesteld met onder andere de clubcompetitie.

Op dit moment zullen in 2022 circa 17 nieuwelingen en 20 junioren van het Regioteam Zuid-Nederland deel gaan uit maken. Gezien het zeer grote wedstrijdprogramma voor zowel de nieuwelingen als de junioren  is er op dit moment nog ruimte om renners aan te nemen.

Neem contact op met onze trainer en ploegleider Peter Dekkers 06-54971322 voor meer informatie.

Regioteam Zuid-Nederland

(TML Dommelstreek – ZRTC Middelkamp – WV Zeeuws-Vlaanderen – RSC De Zuidwesthoek – Wcl Bergklimmers – TWC Maaslandster Zuid-Limburg)